do kasy suma: 0,00 zł

        Wyszukiwarka zaawansowana
Wydawnictwa
Polityka prywatności

Przedstawiamy Politykę Prywatności internetowej księgarni muzycznej Alenuty.pl

Kto zbiera dane osobowe

Administratorem danych osobowych jest Joanna Jaskólska (NIP: 9720030910) oraz Katarzyna Bielawska (NIP: 9720857319), które prowadzą działalność gospodarczą w formie spółki cywilnej ARWENA s.c. Joanna Jaskólska, Katarzyna Bielawska (NIP: 972-11-53-508).

Jakie dane o Tobie zbieramy
Dane zbierane podczas rejestracji
Korzystanie z niektórych funkcji w naszym sklepie np. dokonywanie zamówień i zakupów, wymaga zarejestrowania. Podczas rejestracji prosimy o podanie adresu email oraz hasła, jakiego będziesz używał do logowania się w naszym sklepie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Do właściwego przebiegu procesu dokonywania zakupu towaru w naszym sklepie konieczne jest podanie swojego imienia, nazwiska, adresu zamieszkania, numeru telefonu, oraz danych dotyczących formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na stronie naszego sklepu, automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Podczas kontaktowania się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu czy poczty email przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Twoje dane, które nam przekazujesz są prawnie chronione, zgodnie z powszechnie obowiązującym prawem, w szczególności z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: RODO).

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego sklepu. Rejestracja jest obowiązkowa, jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Jeżeli płatność za dokonane zakupy odbywać się będzie za pomocą karty płatniczej czy kredytowej, Twoje dane mogą zostać przekazane podmiotowi obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Podmiot ten nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli wyraziłeś chęć i zgodę na otrzymywanie naszego newslettera, Twoje dane zostaną wykorzystane do wysłania Ci tych informacji w postaci wiadomości e-mail.

Jeśli wyraziłeś chęć i zgodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych Twoje dane zostaną wykorzystane do wysłania Ci takich informacji, na zasadach, które są zgodne z zakresem udzielonych przez Ciebie zgód.

Jeśli wyraziłeś zgodę na przekazanie Twoich danych innym podmiotom, mogą ona stać się ich administratorami, o czym powinieneś zostać przez nie poinformowany.

Dane zbierane automatycznie np. numer IP, mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym sklepem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu Urzędu zgodnie z RODO i ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości. Przysługuje Tobie również skarga do organu nadzoru w rozumieniu RODO – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli wyraziłeś chęć otrzymywania naszego Nnewslettera na podany w sklepie adres email będziemy wysyłać wiadomość zawierającą Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Moje konto > Zmień informacje o koncie, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka (pliki cookies), które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kto zbiera dane?

Firmą zbierającą dane jest Arwena SC Joanna Jaskólska Katarzyna Bielawska, z siedzibą na os. Zwycięstwa 2/88 w Poznaniu.

Przepisy prawne

Powierzone nam dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z powszechnie obowiązującym prawem, w szczególności z RODO oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2017 r. poz. 1219).

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl